UFC verbant vechter na weggeven bubbel-polsbandjes, levenslange schorsing dreigt

UFC verbant vechter na weggeven bubbel-polsbandjes, levenslange schorsing dreigt

Je kan veel vinden van de UFC, maar snel en adequaat handelen kunnen ze wel: de organisatie heeft vechter Ottman Azaitar van Fight Island in Abu Dhabi geknikkerd omdat de 30-jarige Duitse Marokkaan betrapt werd op het overtreden van de coronaregels.

Azaitar stond voor zaterdag op het schema. Hij ging tegen Matt Frevola knokken. Stond en ging inderdaad, want Azaitar haalde de weging niet. De weging was tot dan toe onbekend.

Bandje doorgeven
De UFC gaf uiteindelijk uitsluitsel. Ze gaven als verklaren dat zij ‘op de hoogte waren gesteld van een overtreding van de veiligheid- en gezondheidsregels’. Een overtreding die Azaitar beging. Tegen MMA-Junkie verklaarde UFC-baas Dana White zich nader. Alle vechters en hun teamleden zitten immers in een strikt afgesloten bubbel.

“Hij en zijn team maakten misbruik van de persoonlijke polsbandjes”, aldus White. Vechters, trainers en stafleden kregen persoonlijke polsbandjes om mensen die niet in de bubbel hoorden, erbuiten te houden. “Zij gaven die van hen aan mensen van buiten, in ieder geval aan 1 man. Die is op kamers geweest, op balkons… you name it.”

Verbanning
En dus greep White/de UFC in. “We hebben alles op camera”, rondde White af. “We hebben alles gezien, gezien hoe alles gebeurde. We hebben zijn (die van Azaitar) gevecht geschrapt en hem en zijn team weggestuurd.” Voor de camera’s was White nog steeds boos.

Azaitar mag vrezen voor zijn UFC-loopbaan, als het aan de grote knalpijp ligt. “Het ziet er slecht voor hem uit”, aldus White:

Bron

Admin

Ik ben Victor Meiland, ik ben de oprichter van Excelsiorfans nieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *