Welke coureur gaat Grosjean vervangen bij de volgende race?

Welke coureur gaat Grosjean vervangen bij de volgende race?

De Formule 1 kende zondag tijdens de GP van Bahrein 1 van de zwaarste crashes van de afgelopen jaren. Romain Grosjean, coureur van Haas, raakte na een botsing met Kvyat de controle over zijn auto kwijt en boorde zijn wagen in de vangrail. Een explosie en een vlammenzee tot gevolg. Wonder boven wonder hield de Fransman er alleen wat brand- en schaafwonden aan over. Maar dat hij komend weekend bij de GP van Sakhir (weer in Bahrein) weer kan racen, lijkt uitgesloten. Dus wat zijn dan de opties van Haas?

Het wordt best wel een interessant vraagstuk, ervan uitgaande dat Grosjean zelf niet kan rijden. Want voor volgend jaar zijn er nog geen coureurs officieel bekendgemaakt. Grosjean en Kevin Magnussen vertrekken na dit seizoen en dus zijn er 2 stoeltjes vrij. Dan lijkt komend weekend een ideaal moment om 1 van die 2 toekomstige coureurs vast aan het werk te zien. Maar dat gaat niet zomaar.

Mick Schumacher of Nikita Mazepin
De namen van Mick Schumacher (vrijwel rond) en Nikita Mazepin (foto, na Schumacher het meest genoemd) zouden normaal gesproken graag hun kans grijpen, maar juist dit weekend niet. Ze rijden allebei nog in de Formule 2 en in Sakhir valt de beslissing in het kampioenschap. Schumacher staat met 14 punten voorsprong op Callum Ilott eerste en moet dus nog 1 raceweekend zijn positie verdedigen. Mazepin staat 3e in het kampioenschap en wil ook dat podium binnenhalen. Door die namen gaat dus een streep als vervanger van Grosjean.

Reservecoureurs
Haas heeft sinds maart ook 2 officiële reservecoureurs die in actie kunnen komen voor het team. Dat zijn Louis Delétraz en Pietro Fittipaldi. Deletraz rijdt ook in de Formule 2, dus lijkt moeilijker haalbaar. Al staat de Zwitser wel pas 7e in het klassement en heeft hij niet meer zo veel te verliezen en te winnen. Fittipaldi reed in 2020 in de Formule 3, maar zonder een grote rol te spelen. Pas 1 podium haalde hij en dus zal hij weinig verplichtingen verder hebben en in kunnen stappen.

Nico Hülkenberg
Haas kan natuurlijk ook gewoon Nico Hülkenberg bellen. De Duitser was dit seizoen al 2 keer invaller bij Racing Point en kent de huidige generatie auto’s dus ook. Hij is vrij, heeft ervaring en heeft ook nog racehonger! Het zou sowieso heel bijzonder zijn als een coureur in 1 seizoen voor 2 verschillende teams gaat rijden, maar het lijkt wel de makkelijkste en beste optie!

Bron

Brenda Krikhamer

Ik ben Brenda Krikhamer, en schrijf en redigeer de meeste artikelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *