Verstappen versus Hamilton in Bahrein: ‘Ik heb nu geen eerlijke kans’

Verstappen versus Hamilton in Bahrein: ‘Ik heb nu geen eerlijke kans’

Lewis Hamilton merkte in zijn team de afgelopen dagen meer ontspanning, nu de wereldtitel binnen is. Het zorgde er niet voor dat hij zelf minder scherp is in zijn Mercedes. Hij pakte ‘gewoon’ pole position in Bahrein en is de favoriet voor de race. De vraag dus voor Max Verstappen, die start vanaf P3: hoe is de Brit nog af te stoppen?

“Lewis is 1 van de beste coureurs ooit”, opende Verstappen zijn antwoord in de persconferentie. “Maar ik heb nu geen eerlijke kans. Dat neemt helemaal niets weg van zijn prestaties. Maar wij komen met dit materiaal iets tekort. Ik push elke race zo hard mogelijk en de ene keer zitten we wat dichterbij dan de andere keer. Maar sommige zwaktes in onze auto kunnen we dit seizoen niet meer oplossen, dat moet volgend jaar gebeuren. We leren de auto ook nog steeds beter begrijpen. Hopelijk zitten we er volgend jaar nog dichter bij.”

100 poles
Hamilton gaf aan niet bezig te zijn met een ‘century’ aan pole positions. Is hij de komende 2 weken ook het snelst in de kwalificatie, dan bereikt hij nog dit seizoen de mijlpaal van 100 poles. “Uiteindelijk zal ik er wel komen, maar ik weet niet of dat dit jaar nog lukt”, zei de Brit, al enige tijd recordhouder als het gaat om pole positions.

Genieten van het succes
Hamilton merkt sinds beide wereldtitels binnen zijn ontspanning binnen zijn team. “Daardoor genieten we ook iets meer van het succes.” Bovendien biedt het Mercedes de kans om de blik voor een deel te richten op 2021 en mogelijk wat zaken uit te proberen voor volgend seizoen. “Dat betekent dat we misschien iets toegeven nu, maar we hebben nog altijd een snelle auto”, zei Valtteri Bottas, die zondag vanaf P2 start.

Bron

Admin

Ik ben Victor Meiland, ik ben de oprichter van Excelsiorfans nieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *