GP van Bahrein: Hamilton en Bottas kwalificeren weer op P1 en P2, ondanks dat Mercedes niks meer te winnen heeft

GP van Bahrein: Hamilton en Bottas kwalificeren weer op P1 en P2, ondanks dat Mercedes niks meer te winnen heeft

De kwalificatie voor de GP van Bahrein beloofde een hoop goeds, maar leverde uiteindelijk een saaie zaterdagmiddag op. Mercedes, dat al de constructeurstitel heeft, pakte ‘gewoon’ de eerste startrij. Max Verstappen moet het doen met P3. En dan weet je eigenlijk alles wat je moet weten van de slaapverwekkende kwalificatie.

Latifi, Grosjean, Magnussen, Raikkonen en Giovinazzi vlogen er in Q1 uit, de gebruikelijke namen. Russell reed een goed rondje en mocht zijn kwalificatie in ieder geval 1 sessie verlengen.

Begin Q2: meteen rode vlag
Q2 begon in ieder geval een stuk ‘spannender’ dan heel Q1 was. Carlos Sainz (McLaren) spinde op een recht stuk en klaagde na afloop van de ‘crash’ over iets dat blokkeerde, waardoor hij de auto niet meer van de plek kreeg. Een rode vlag was het resultaat.

Doei Ferrari’s
Nadat de McLaren van de baan was gesleept, stonden er nog 8 minuten op de klok in Q2. Daarin worstelden vooral de Ferrari’s. Uiteindelijk redde zowel Charles Leclerc als Sebastian Vettel het niet om te kwalificeren voor Q3. Russell eindigde op P14.

Strijd tussen Mercedes en Verstappen
Q3 was de strijd om pole position tussen Mercedes en Max Verstappen. In de eerste run splitte de Nederlander Hamilton en Bottas en stond hij maar op 0,1 seconde van Hamilton. Toch klaagde hij wel dat zijn banden te warm werden.

Verstappen P3
In de laatste 3 minuten van Q3 werd het beslist met alle auto’s op het asfalt in Bahrein. Maar Bottas reed verrassend goed in die laatste rondjes en pakte P2 af van Verstappen, die het moet doen met P3. Albon mag naast zijn ploeggenoot starten op P4.

Bron

Admin

Ik ben Victor Meiland, ik ben de oprichter van Excelsiorfans nieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *