RKC neemt na heerlijke middag dik afstand van degradatiezorgen

RKC neemt na heerlijke middag dik afstand van degradatiezorgen

RKC heeft zondag 3 heel belangrijke punten gepakt in de strijd tegen degradatie. De ploeg van trainer Fred Grim was met 3-0 te sterk voor een erg zwak Heracles Almelo.

Al na iets meer dan 10 minuten was het raak. Ola John stond aan het einde van een goed uitgespeelde aanval van RKC. Hij kapte zijn tegenstander uit en schoof de bal de hoek in. Nog geen kwartier later zorgde Lennerd Daneels ervoor dat RKC op rozen zat. Met een droge knal van een meter of 17 verdubbelde hij de score van de Waalwijkers.

Van der Venne beslist de wedstrijd
Pas na rust kwam Heracles enigszins in de wedstrijd, al bleef RKC heel gemakkelijk overeind. De bezoekers werden slechts een enkele keer gevaarlijk, maar recht op een aansluitingstreffer hadden ze nooit.

Richard van der Venne besliste het duel een kwartier voor tijd definitief. Na een geweldige crosspass van Vurnon Anita bleef de Ossenaar rustig: 3-0.

Afstand van degradatiezone
Het zijn 3 heel belangrijke punten voor RKC, dat nu een gat van 9 punten geslagen heeft met ADO Den Haag en Willem II. Het verschil met nummer laatst FC Emmen is nu 13 punten.

Bron

Brenda Krikhamer

Ik ben Brenda Krikhamer, en schrijf en redigeer de meeste artikelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *