Dirk van Duijvenbode: ‘Ik moest lachen, want ik piste in m’n broek van de spanning’

Dirk van Duijvenbode: ‘Ik moest lachen, want ik piste in m’n broek van de spanning’

Het interview van Dirk van Duijvenbode met RTL 7 na afloop van zijn gewonnen partij tegen Glen Durrant op het WK darts, was weer genieten. De Nederlandse darter won na een zenuwslopende partij met 4-3 van de Engelsman en staat nu in de kwartfinale. Na afloop stond hij weer met verslaggever Arjan van der Giessen te ouwehoeren.

Na een beetje gelul over de wedstrijd, begon het pas leuk te worden. Het ging even op zijn 2 finishes, waarbij hij 2 keer dubbel-18 gooide. “Dat vind ik een heerlijke finish. Vroeger bij de dartclub waar ik begon, DVU 72, moest je altijd als je op 72 stond finishen met dubbel-18, dubbel-18. Zo ben ik begonnen met darten, dus die gooi ik liever dan een andere route.”

‘Negatieve energie’
Hij had voor de wedstrijd wel hulp nodig van zijn mental coach, gaf hij eerlijk toe. “Ik voelde negatieve energie. Ik had zoiets van: als ik verlies ben ik oud en nieuw niet thuis. Want dan hadden we morgen eerst moeten testen en konden we pas 1 januari terug naar Nederland. Als ik gewonnen had, was ik natuurlijk ook niet thuis geweest met Oud & Nieuw, maar dat was anders. Mijn mental coach zei ook: ‘Wat wil je nou liever? Oud & Nieuw vieren of straks met die beker staan?’ Ja, daar was het antwoord simpel op.”

Broekpissend spannend
Zo koel als hij RTL 7 te woord stond, zo spannend had hij het gevonden in die laatste set. “Ik piste in m’n broek van de spanning. Ik moest er gewoon om lachen. Vond het wel leuk, dat het zo spannend was. Ik heb 10 jaar geleden geleerd dat ik moet genieten van die spanning. Dat heeft me uiteindelijk wel de zege opgeleverd denk ik.”

Aubergines
Verslaggever Van der Giessen vond dat Van Duijvenbode wel wat blijer mocht zijn. “Ik ben gewoon blij. Ik heb een vraag voor je: heb je wel aubergines gegeten? Nee? Dat bedoel ik. Nu ben ik boos. Haha, nee geintje. Ik ben gewoon erg blij.”

Bron

Brenda Krikhamer

Ik ben Brenda Krikhamer, en schrijf en redigeer de meeste artikelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *