Formule 1: na 2 heftige crashes staan beide Red Bulls op het podium in Bahrein

Formule 1: na 2 heftige crashes staan beide Red Bulls op het podium in Bahrein

Lewis Hamilton heeft een bijzondere Grand Prix van Bahrein gewonnen. Deze race in de Formule 1 zal de boeken in gaan als de dag waarop Romain Grosjean een horrorcrash overleefde. De Nederlander Max Verstappen eindigde als 2de.

De Grand Prix van Bahrein was net een paar seconden oud toen de Formule 1 z’n adem inhield. Romain Grosjean klapte vol tegen de vangrail aan, zijn auto brak in 2en en vloog in de fik. Wonder boven wonder kon Grosjean zelf zijn auto uitklimmen. Hij is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht, maar het lijkt op wat brandwonden na goed met hem te gaan.

Weer een crash
Nadat de race anderhalf uur lang stil had gelegen, mochten de coureurs om 16.35 uur weer naar de start voor een herstart. Je verzint het niet, maar het ging meteen weer mis. Lance Stroll werd getorpedeerd en vloog over de kop. Meteen weer een virtual safety car.

Wagen in de fik
Drie rondes voor het einde had Sergio Perez (die op weg was naar P3) problemen met z’n wagen. Hij moest zelfs stoppen, want z’n wagen vloog in de fik. Daardoor schoof Alexander Albon een plek op: van P4 naar P3. Red Bull Racing dus 2 keer op het podium.

1. Hamilton
2. Verstappen
3. Albon
4. Norris
5. Sainz
6. Gasly
7. Ricciardo
8. Bottas
9. Ocon
10. Leclerc

Bron

Admin

Ik ben Victor Meiland, ik ben de oprichter van Excelsiorfans nieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *