AC Milan krijgt enorme dreun van Internazionale: deze 6 dingen moet je weten

AC Milan krijgt enorme dreun van Internazionale: deze 6 dingen moet je weten

Precies 1 jaar nadat de eerste coronabesmetting werd gemeld in Italië, deelde Internazionale een enorme dreun uit aan aartsrivaal AC Milan. In San Siro werd het liefst 0-3. Heb je niet kunnen kijken? Dit zijn de 6 belangrijkste dingen die je moet weten van deze derby uit Italië.

1. Belangen waren mega groot
De winnaar kon een belangrijke snap naar de titel zetten. Internazionale was namelijk koploper, met 1 punt meer dan thuisploeg AC Milan. Eindelijk waren de belangen in deze derby weer eens groot. Want de afgelopen jaren bakten beide grootmachten er eigenlijk te weinig van. Dit jaar lijkt Juventus voor het eerst sinds de oerknal eens NIET kampioen te worden.

2. Prachtige beelden vooraf
Voorafgaand verzamelden veel fans van beide teams zich rondom San Siro. Ze wilden hun club massaal aanmoedigen voor deze mega belangrijke pot. Niet helemaal coronaproof. Maar het leverde wel fantastische beelden op.

3. Droomstart Internazionale
Inter kwam na 4 minuten al op voorsprong in de Derby della Madonnina. Lautaro Martinez zorgde voor de 0-1 in San Siro. Check hier de beelden van die goal.

4. Lukaku verslaat Zlatan
Het was natuurlijk DE clash tussen Romelu Lukaku (Inter) en Zlatan Ibrahimovic (Milan). De 2 giganten in de spits die eerder dit seizoen in de beker al met de koppen tegen elkaar stonden. Het werd uiteindelijk niet de wedstrijd van Zlatan. De Zweed werd prima verdedigd door Stefan de Vrij en werd ‘uit voorzorg’ maar een kwartier voor tijd gewisseld. Donderdag wacht namelijk weer de return in de Europa League met Rode Ster. Op dat moment was het toch al 0-3. En Lukaku? Die was belangrijk met een goal (0-3) en een assist.

5. Onderling resultaat telt in Italië
Eerder dit seizoen won AC Milan de heenwedstrijd bij Inter. In Giuseppe Meazza werd het 1-2 voor Zlatan & co. Daarom kon Inter deze zondag eigenlijk geen genoegen nemen met een gelijkspel. Dat het 0-3 wordt, betekent dus niet alleen dat Inter 3 punten uitloopt, maar dat ze eigenlijk een soort onzichtbaar bonuspunt voorsprong hebben op AC Milan.

6. Dit is nu de stand:
1. Internazionale 23-53
2. AC Milan 23-49
3. AS Roma 22-43
4. Lazio Roma 23- 43
5. Juventus 21-42

AC Milan – Inter 0-3
5. Lautaro Martinez 0-1
57. Lautaro Martinez 0-2
66. Romelu Lukaku 0-3 (zie goal hieronder)

Bron

Admin

Ik ben Victor Meiland, ik ben de oprichter van Excelsiorfans nieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *