Ronald Koeman gaat de historie in: 2e Barcelona-coach OOIT die thuis niet wint van Cadiz

Ronald Koeman gaat de historie in: 2e Barcelona-coach OOIT die thuis niet wint van Cadiz

De rampweek van FC Barcelona is zondagmiddag compleet gemaakt door Cadiz. De laagvlieger in Spanje bleef in Camp Nou overeind en sleepte een 1-1 gelijkspel uit het vuur. Ronald Koeman zal dubbel zo hard balen, want koploper Atletico Madrid had een dag eerder nog thuis verloren van Levante.

Dinsdag ging het al helemaal mis voor Barça in de Champions League. Koeman en co. kregen met 4-1 op de broek van PSG. Thuis tegen Cadiz moest dan de goede vorm in de competitie wél doorgezet worden, maar dat lukte voor geen meter.

Penalty Messi
Een penalty van Lionel Messi vroeg in de wedstrijd leek de start te zijn van een monsterscore, want Barcelona kreeg echt een miljoenmiljard kansen. Geen enkele ging er daarna meer in. En dan krijg je zo’n Cruijffiaanse waarheid: als je ‘m zelf niet maakt, scoort de tegenstander.

Cadiz: 4/6 punten tegen Barcelona
En dat deed Cadiz. Diep in de slotfase van de wedstrijd kreeg de ploeg ook een penalty. Aleix Fernandez benutte ‘m en dompelde Barça daarmee in rouw. Opvallend: op 5 december snoepte Cadiz ook al punten af van Barcelona. In de heenwedstrijd werd zelfs met 2-1 gewonnen. Koeman schrijft daarmee negatieve historie, want hij is na Rinus Michels pas de 2e coach OOIT die thuis niet wint van Cadiz.

Bron

Brenda Krikhamer

Ik ben Brenda Krikhamer, en schrijf en redigeer de meeste artikelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *