Stephen Bunting voor het eerst in zijn carrière naar halve finales WK darts

Stephen Bunting voor het eerst in zijn carrière naar halve finales WK darts

Stephen Bunting heeft de halve finales van het WK darts behaald. The Bullet was na een sterk begin niet meer te halen in de kwartfinale door Krzysztof Ratajski en won met 5-3. Het is voor het eerst in zijn carrière bij de PDC dat Bunting de halve finales op een WK bereikt.

Bunting was on fire in de openingsfase van de wedstrijd, terwijl Ratajski nog wat last leek te hebben van de jaarwisseling. De Pool won nog wel de eerste leg van de wedstrijd, maar vervolgens pakte Bunting er 6 waardoor hij al snel een 2-0 voorsprong te pakken had. Ook de 3e set ging uiteindelijk naar de Engelsman, waardoor hij de zege al kon ruiken.

Big fish!
Na de 3e set ging de knop om bij Ratajski. De Pool ging wat beter gooien, al harkte hij met veel pijn en moeite zijn 1e set binnen. Bunting kreeg namelijk de kans om op 4-0 in sets te komen, maar hij miste dubbel-16. Ook de 5e set leek in de richting van de Pool te gaan. Hij stond met 2-0, maar toen was daar Bunting. Na een machtige 170-finish pakte hij uiteindelijk tóch de set.

Zo had Bunting een ruime voorsprong van 4-1 te pakken. De buit leek dus binnen, maar niets bleek minder waar. Ratajski knokte zich terug in de wedstrijd en kwam terug tot 3-4 na briljante 124-finish op een sterk moment.

Snel gedaan
Bunting bleek mentaal sterk, want hij kwam goed uit de pauze. Hij pakte met 3-0 de 8e set. Daardoor mag hij zich de eerste halve finalist van het WK van 2021 noemen. Daarin speelt hij tegen Gerwyn Price of Daryl Gurney.

Zieke finishes
Bunting gooide ‘slechts’ 5 keer de maximale score, maar noteerde toch een gemiddelde van 101.17. Dat kwam mede door de weergaloze finishes van hem. Zo gooide hij naast 170 ook nog eens 127, 116 en 106 uit. Ook scoorde hij een finishpercentage van 51.43 procent.

Bron

Alarik Gaasterplas

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *